Diplomi-insinööri Kirsi Kautonen aloitti henkilöstöjohtajana Norelcossa maaliskuun alussa 2024

14.3.2024 | Uutinen

Kirsi Kautonen Norelcoon henkilöstöjohtajaksi

Diplomi-insinööri Kirsi Kautonen aloitti henkilöstöjohtajana Norelcossa maaliskuun alussa 2024. Haastattelimme häntä heti ensimmäisen työpäivän päätteeksi henkilöstöjohtamisen tavoitteista ja tehtävistä. 

Kirsi Kautonen tutustui Norelcoon ja norelcolaisiin jo edellisessä tehtävässään Ammattiopisto Samiedussa teknologia ja metsä -toimialan johtajana. Kun Norelcossa avautui HR-johtajan tehtävä, päätös lähteä mukaan hakuprosessiin syntyi helposti, sillä voimakkaasti kehittyvä Norelco toimii hänen mielestään tulevaisuuden kannalta erittäin mielenkiintoisella alalla.

- Ihmisten johtaminen ja johtamisen kehittäminen ovat yrityksille kriittisiä menestystekijöitä. Tässä tehtävässä pääsen omalta osaltani rakentamaan parempaa tulevaisuutta norelcolaisten kanssa, Kirsi sanoo.

Vastuullista henkilöstöjohtamista joka päivä

Kirsi Kautonen on tehnyt vaikuttavan uran esihenkilönä teollisuuden yrityksissä. Hänen puheessaan kuuluvat sellaiset sanat kuin vastuullisuus, strateginen henkilöstöjohtaminen ja työnantajamielikuvan kehittäminen. 

Näistä termeistä hän haluaa kuitenkin puhua arkisesti: tavoitteena on ylläpitää ja kehittää norelcolaisten kanssa yhdessä yhdenvertaista ja monimuotoista työympäristöä, jossa voidaan hyvin. Toimiva työyhteisö on merkittävässä roolissa myös uusien henkilöiden rekrytointien onnistumisessa.

Kirsi nostaa esiin myös osaamisen kehittämisen sekä uuden teknologian tuomat mahdollisuudet ja haasteet:

- Tarvitsemme työelämässä uusia osaajia, jotka tuovat mukanaan uutta osaamista. Yhtä tärkeää on tunnistaa nykyisen henkilöstön osaaminen, Norelcossahan meillä on yli 200 sähköalan asiantuntijaa. Tehtävämme on varmistaa, että tarjoamme heille riittävästi mahdollisuuksia kehittää osaamistaan uusimman teknologisen kehityksen haltuun ottamiseksi. Hyvä esimerkki tästä on Norelcossa vihreän siirtymän sähköistyksen kehittämiseksi tehty työ.

Työtä ihmiseltä ihmiselle, esihenkilöillä iso rooli 

Inhimillisyys ja yhteisöllisyys ovat Kirsi Kautoselle keskeisiä johtamisen teemoja.

-  Korostan aina, että jokainen tekee omassa roolissaan merkityksellistä työtä. Ja siksi minua kiinnostaa, miten saamme ihmiset menestymään ja voimaan hyvin työpaikoilla, Kirsi sanoo ja jatkaa: 

- Jokaisella pitäisi syntyä työpaikalla kokemus siitä, että työ on merkityksellistä kokonaisuuden kannalta. Lisäksi tarvitaan yhteenkuuluvaisuuden tunnetta sekä tietoa yhteisestä suunnasta. Esihenkilöiden rooli on tässä iso, ja ilokseni olen kuullutkin, että tämän kaltaiset aiheet ovat agendalla myös Norelcossa viime syksynä alkaneessa esihenkilövalmennuksessa. 

Utelias ote ja rento meininki

Vapaa-aikanaan Kirsi liikkuu monipuolisesti luonnossa. Aiemmin matkassa kulki perheen lisäksi kamera, nyt kahdeksankuinen beagle pitää seuraa reissuilla. Työ ja vapaa-aika tuntuvat soljuvan rennosti Kirsin arjessa ja siihen Savonlinna tarjoaakin erinomaiset puitteet.

 - Uteliaana ihmisenä hakeudun usein uusien asioiden äärelle. Viime syksynä ryhdyin HENRY ry Kaakkois-Suomen alueverkoston vetäjäksi. Siellä tutustun uusiin kollegoihin ja saan aivan varmasti heiltä ja alueemme yrityksistä tuoretta tietoa työelämän kehittämisen tarpeista ja hyvistä ratkaisuista.

Yhteydenotot ja lisätietoja

Kirsi Kautonen, p. 040 713 1033 tai kirsi.kautonen@norelco.fi