Norelcon uudistunut, tyylikäs ANU 3.5 SL -sähkökeskus hotellihuoneisiin

5.2.2024 | Uutinen

Norelcon uudistunut, tyylikäs ANU 3.5 SL -sähkökeskus hotellihuoneisiin

Norelcon ANU 3.5 SL on sähkökeskus, joka voidaan uppoasentaa hotellihuoneisiin huomaamattomasti seinäpinnan tasalle. Norelcon tuorein innovaatio – upotuskotelon valmistus ja toimitus levyinä – säästää tilaa kuljetuksissa sekä varastoinnissa. Levynä toimitettu kotelo on kevyt käsitellä ja taitella valmiiksi asennuspaikalla. 

Norelcon ANU 3.5 SL -sähkökeskus soveltuu sekä levy- että betoniseiniin ja se voidaan asentaa joko pysty- tai vaaka-asentoon käytettävissä olevien tilojen mukaisesti. ANU 3.5 SL nousee seinäpinnasta vain 3 millimetriä. Myös keskuksen suojaoven kolmiosalpa on huomaamattomasti ovipinnan alapuolella. 

- Normaalisti nousua voi olla jopa 13–37 mm, minkä vuoksi keskukset pyritään usein asentamaan muun muassa kaappien sisälle. ANU 3.5 SL -keskuksen asennusjälki on visuaalisesti kaunis ja muotokielen huomaamattomuus lisää turvallisuutta hotellihuoneissa. Koska keskus ei kiinnitä huomiota, se voidaan asentaa myös huollon kannalta sopivampaan paikkaan, tuotepäällikkö Jarkko Latonummi Norelcosta kertoo. 

Upotuskotelot toimitetaan työmaalle levyinä 

ANU 3.5 SL:n uppoasennukseen käytetään erillistä upotuskoteloa, joka on varustettu kääntölaipoilla. 

Norelcossa on kehitetty upotuskotelo, joka valmistetaan ja toimitetaan työmaalle suorana levynä. Jo ensi vaiheessa uusi ratkaisu säästää sekä ympäristöä että kustannuksia: ennen esimerkiksi 150 upotuskotelon kuljettamiseen tarvittiin 5 eurolavaa, nyt sama määrä mahtuu yhdelle lavalle. Tällä on suora vaikutus tuotteen ja siten kohteen rakentamisen aiheuttamaan hiilijalanjälkeen. 

Työmaalle levyinä toimitettujen koteloiden varastointiin tarvitaan entistä vähemmän tilaa. Samoin tuotteiden siirtely työmaalla levyinä on vaivattomampaa kuin valmiiden koteloiden. 

Levynä toimitettu upotuskotelo taitellaan käsin asennusvalmiiksi

ANU 3.5 SL -sähkökeskuksen upotuskotelon asentaminen on helppoa ja nopeaa: upotuskotelot käännetään asennusvaiheessa oikeaan muotoonsa käsin, täysin ilman työkaluja alle 15 sekunnissa. Kääntölaippojen vuoksi asennuksessa ei tarvitse enää käyttää ”keskusnysiä”, jolloin asennustyö helpottuu merkittävästi entiseen verrattuna. 

Anu 3.5 SL -sähkökeskus säilyy työmaalla siistinä

Keskusten kotelot toimitetaan ja asennetaan ensin, minkä jälkeen keskus kaapeloidaan, varustetaan ja suojataan peittämällä aukko esim. muovilla. Vasta kun kaappiin otetaan jännitteet käyttöön, asennetaan suojaovi paikoilleen. 

- Aiemmin kannet ja suojaovi toimitettiin samassa laatikossa kuin itse sähkökeskus, nyt toimitetaan ensin kotelo sekä keskusrunko ja kannet suojaovineen jäävät erillisenä pakkauksena odottamaan välivarastoon. Kannet tuodaan asennuspaikalle aivan työn loppuvaiheessa, tämä työvaiheen muutos lisää myös työmaan turvallisuutta, Latonummi sanoo.

ANU 3.5 SL kompakti koko, viimeistelty ulkoasu

* Keskuksen mitat (LxKxS, mm.): 345 x 553 x 100
* Upotuskotelon mitat (LxK, mm.) 299 x 517
* Oven saranat asennettavissa oikealle tai vasemmalle.
* Ovi pystytään varustamaan tarvittaessa myös käsisalvalla tai Abloy-lukolla
* Keskuksen vakiovari RAL-7036, toteutetaan tilauksesta kaikkia RAL-sävyjä
* Keskuksessa tilaa max. 46 DIN-moduulille

Lisätietoja: Jarkko Latonummi, p. 050 525 5312 tai jarkko.latonummi@norelco.fi

ANU 3.5 SL -sähkökeskus on nähtävillä Jyväskylässä Sähkömessuilla 7.-9.2.2024 Norelcon osastolla C216.