Norelcon-sahkonjakelujarjestelmat-tarkeassa-roolissa-oomi-oy-n-aurinkovoimaloiden-ja-sahkoisen-liikkumisen-ratkaisuissa
FI EN

26.1.2023 | Asiakastarina

Norelcon sähkönjakelujärjestelmät tärkeässä roolissa OOMI Oy:n aurinkovoimaloiden ja sähköisen liikkumisen ratkaisuissa

Oomin aurinko- ja sähköisen liikenteen hankinta- ja kehityspäällikkö Arttu Raitalalla on kokemusta yhteistyöstä Norelcon kanssa parin vuoden ajalta. Norelco on toimittanut Oomille muun muassa maavoimaloiden muuntajia ja sähköautojen latausasemien syöttökeskuksia. 

Oomi Oy on suomalainen sähköyhtiö, joka sai alkunsa vuonna 2020, kun muutamat sähköyhtiöt ympäri Suomea yhdistivät voimansa. Nyt Oomi on yksi Suomen suurimmista energiantoimittajista. 
Oomi Oy on myös johtava aurinkovoimaloiden toimittaja Suomessa. Se tarjoaa aurinkovoimalaratkaisuja niin yrityksille kuin kuluttajillekin. Suurissa aurinkovoimaloissa paneelit asennetaan usein maahan, jolloin puhutaan maavoimalasta.  

Norelco on ollut Oomin alkutaipaleelta saakka muun muassa suurten maavoimaloiden muuntajien toimittajana.  
— Maavoimaloiden sähkötekniset ratkaisut vaativat paljon spesifiä osaamista, jota Norelcolla on. Suomessa ei ole montaa toimijaa, joka pystyy tarjoamaan kyseisiä ratkaisuja, kertoo Oomin aurinko- ja sähköisen liikenteen hankinta ja kehityspäällikkö Arttu Raitala. 

Myös sähköisen liikkumisen palvelut ovat merkittävä osa Oomin tarjontaa. Oomi tarjoaa sähköautojen latausta sekä taloyhtiöille, omakotiasujille että yrityksille avaimet käteen -periaatteella. Norelcolta on tilattu etenkin yrityspuolelle sähköautojen latausasemien syöttökeskuksia. 

Asiantuntevaa ja asiakaslähtöistä palvelua 
Raitala on tyytyväinen vuonna 2020 alkaneeseen yhteistyöhön Norelcon kanssa. 
— Norelco on iso talo, ja etenkin isoissa teknisissä ratkaisuissa hyvä kumppani. Palvelu on asiantuntevaa ja asiakaslähtöistä, ja kommunikaatio on toiminut hienosti, Raitala kehuu. 
Raitalan mukaan Norelcon suunnittelijat käyvät myös valmiiksi toimitetuissa kohteissa paikan päällä katsomassa tulevien projektien kehitystä ja parannusta ajatellen. 
— Asiakasta ei jätetä tyhjän päälle, vaan Norelcolta saa apua kaikissa projektiin liittyvissä asioissa. 

Arttu Raitala kertoo, että Oomi on menossa talvella Norelcoon yritysvierailulle. Hänen mukaansa asiakaskäynnit voisivat olla tarpeellisia jo yhteistyön alkuvaiheessa. 
— Kokonaisprosessia suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen olisi hyvä käydä läpi projektin alussa. Toiveena olisi myös, että Norelco tarjoaisi lisänä esimerkiksi käyttöönottoratkaisuja muuntamoihin sekä huoltavia ja ylläpitäviä ratkaisuja, Raitala toteaa.