Norelco: uudistettu NorMax-keskijännitekojeisto tehokkaaseen sähkönjakeluun

5.2.2024 | Uutinen

Norelco: uudistettu NorMax-keskijännitekojeisto tehokkaaseen sähkönjakeluun

Norelcon NorMax on ilmaeristeinen, modulaarinen keskijännitteelle (12–24 kV) tarkoitettu kojeisto, joka on suunniteltu nykyaikaisen sähkönjakeluverkon tarpeisiin. NorMaxin kehitystyössä on pääkojeiden valinnassa kiinnitetty erityistä huomiota luotettavuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. 

NorMax sopii erinomaisesti esim. kiinteistöjen asiakasmuuntamoihin, aurinkovoimaloihin ja sähköasemille sekä useisiin muihin sekundäärijakelun tarpeisiin. Se suunnitellaan ja toteutetaan asiakaskohtaisesti. Kojeistojärjestelmä koostuu vakiokentistä asiakkaan tarpeiden mukaan. Kojeistoon voidaan asentaa tilaajan tyypittämät suojareleet.

SF6-kaasun määrä väheni merkittävästi – jatkossa muuntaminen SF6-vapaaksi helppoa

Uuden NorMaxin kuormanerottimien SF6-kaasumäärä on huomattavasti aiempaa pienempi. Uudistusten yhteydessä Normax-keskijännitekojeiston mekaanista rakennetta myös optimoitiin ja yksinkertaistettiin niin, että kojeisto voidaan myös helposti muuntaa kokonaan SF6-vapaaksi.

- SF6-kaasun käytöstä keskijännitetuotteissa luovuttaneen EU:ssa kokonaan vuoden 2026 alussa. Kokonaan SF6-vapaiden komponenttien saatavuus on vielä heikkoa ja hankintakustannukset olisivat nyt asiakkaillemme korkeampia, kuin ne jatkossa tulevat olemaan. Uudistunut NorMax on tässä siirtymävaiheessa hyvä ratkaisu asiakkaillemme, kertoo Norelcon myyntijohtaja Juha Katainen.

Entistä suorituskykyisempi varokekuormanerotin

Uuden varokekuormanerottimen avulla entistä tehokkaampien muuntajien syöttö on mahdollista toteuttaa katkaisijan sijasta yksinkertaisella ja huomattavasti edullisemmalla varokekuorman-erottimella. Tämä kustannustehokas ratkaisu soveltuu jakelumuuntamoihin, joissa suojauksen selektiivisyys ei ole tarpeen.

Käyttäjälle aiempaa selkeämpi ohjauspaneeli

NorMax-kojeistossa on hyvät kytkentätilat, joten se on nopea asentaa ja ottaa käyttöön. Nopea asennus vähentää työtä työmaalla ja näin asentamisen kustannukset pysyvät alhaisina.

Kehitystyön yhteydessä NorMaxin ohjauspaneelista tehtiin entistä selkeämpi ja käyttäjäystävällisempi. Samalla NorMax-kojeiston vakioväriksi valittiin valkoinen: pintakäsittely on korkealaatuista ja yleisilme monin tavoin modernisoitunut. 

NorMaxin kaikissa kentissä on standardin IEC 62271-206 -mukainen jännitteenilmaisin. NorMaxiin on mahdollista saada kaasunpainemittariksi analoginen tai digitaalinen koskettimin varustettu versio. Katkaisijana toimii huoltovapaa, jousiohjaimella varustettu varmatoiminen tyhjökatkaisija.

Lisätietoja: Juha Katainen, myyntijohtaja, p. 050 525 5100 tai juha.katainen@norelco.fi

NorMax-keskijännitekojeisto on nähtävillä Sähkömessuilla 7.-9.2.2024 Norelcon osastolla C216.