Norelco rakennuttaa lisää tuotantotiloja Savonlinnaan
FI EN

4.10.2023 | Uutinen

Norelco rakennuttaa lisää tuotantotiloja Savonlinnaan

Sähkönjakelujärjestelmiä valmistava Norelco rakennuttaa uuden teollisuushallin Savonlinnaan. Halliin on suunniteltu tilat sähkökeskusten kokoonpano- ja kytkentätyötä varten. Noin tuhannen neliömetrin suuruinen halli valmistuu vuoden 2024 alkuun mentäessä. 

- Uusiutuvan energian tuotantoon liittyvien tuotteiden kysyntä kasvaa meillä jatkuvasti. Nykyiset tuotantotilat ovat jääneet tästä syystä pieniksi, kertoo toimitusjohtaja Ari Hämäläinen

Hämäläinen sanoo, että uudet tilaratkaisut tukevat yrityksen toiminnan kehittämistä kokonaisuutena. 

- Asiakkaille tämä näkyy tulevina vuosina palveluinnovaatioiden läpimenon tehostumisena sekä tuotannon nopeutumisena, Hämäläinen arvioi.

Aurinkovoimalahankkeet ja sähköautoilu lisäävät Norelcon tuotteiden ja palvelujen kysyntää

Norelcon tuotteiden kysyntää ovat kiihdyttäneet erityisesti aurinkovoimalahankkeet sekä sähköautojen latausasemien määrän kasvu. 

- Samoin teollisuusrakentaminen lisää tuotteidemme kysyntää tällä hetkellä. Yleisesti ottaen sähkönkulutuksen voimakas kasvu muun muassa uusiutuvien energioiden tuotannossa vaikuttaa sekä tuotteidemme kehitystarpeiden että kysynnän kiihtymiseen, Hämäläinen jatkaa. 

Lisää modernia työtilaa osaaville tekijöille

Norelcolla on Savonlinnassa tuotantolaitokset Taitajantien ja Haapajärventien välisellä alueella sekä Nätkillä, jonne niin ikään valmistui 1400 neliötä lisää ulkovarastotilaa kesällä 2023. Norelcolla on tuotantolaitos myös Kuopiossa sekä toimipiste Vantaalla. 

Norelcossa on noin 250 työntekijää. Työntekijöitä tarvitaan lisää, mutta uudistilaan liittyen rekrytoinnin aikatauluja ei ole vielä lyöty lukkoon. 

- Teemme moderneja ratkaisuja asiakkaillemme, tästä syystä tavoitteemme on pitää huolta myös siitä, että norelcolaisilla on teknisesti laadukkaat sekä turvalliset ja tehokkaat koneet ja työtilat käytössään. Työviihtyvyys on yhteisön ja ympäristön saumaton summa, ja viihtyvyys taas näkyy hyvinä, kehittyvinä työsuhteina, Ari Hämäläinen sanoo. 

Lisätietoja:

Norelco Oy, Ari Hämäläinen, p. 050 529 1919 tai ari.hamalainen@norelco.fi