Norelco osallistuu P2X Solutionsin vedyntuotantoprosessin sähköistykseen Harjavallassa
FI EN

20.11.2023 | Uutinen

Norelco osallistuu P2X Solutionsin vedyntuotantoprosessin sähköistykseen Harjavallassa

Norelco Oy ja P2X Solutions Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen prosessisähkökeskuksien toimituksesta P2X Solutions Oy:lle vihreän vedyn tuotantolaitokselle Harjavaltaan. Norelco toimittaa NorPower 5000 -keskukset Harjavaltaan keväällä 2024.

”Energiantuotanto uusiutuu ja monimuotoistuu jatkuvasti ja se vaatii tuekseen turvallisia, häiriöttömästi toimivia sähköistyksen ratkaisuja. Norelcon NorPower 5000 -kennokeskusjärjestelmä on suunniteltu erityisesti energiatuotannon, teollisuuden ja suurten kiinteistöjen ratkaisuksi, kertoo Jarkko Hartikainen Norelco Oy:stä. 

P2X Solutions rakentaa parhaillaan Suomen ensimmäistä teollisen mittakaavan uusiutuvan vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantolaitosta Harjavaltaan. Laitoksen on määrä valmistua vuonna 2024. Harjavaltaan rakentuu 20 MW:n suuruinen elektrolyysilaitteisto, joka tuottaa vihreää vetyä uusiutuvalla energialla tuotetulla sähköllä.

Kiihtyvässä tahdissa kehittyvä energiatoimiala on ottanut Norelcon kumppanikseen useissa kohteissa eri puolella Suomea. 

Norelco on erikoistunut sähköenergian jakelujärjestelmiin ja niiden automatisointiin jo yli 60 vuoden ajan. Yrityksen tuotekehitys ja tuotantolaitokset ovat Suomessa, mikä takaa sen, että tuotteita kehitetään Suomen toimintaympäristön vaatimalla tavalla. Harjavaltaan toimitettavat NorPower 5000 -sähkökeskukset soveltuvat hyvin energiatoimialalle, sillä kojeistoa on kehitetty viime päiviin asti.

”Vihreässä siirtymässä ollaan alttiita jatkuvalle muutokselle.  Myös me pystymme räätälöimään ratkaisujamme asiakaskohtaisesti ja joustavasti jo suunnitteluvaiheessa, mutta myös tuotantovaiheessa. Sähköalan asiantuntijoina olemme vahvasti mukana toteuttamassa vihreää siirtymää ja haluamme kehittää omia ratkaisujamme siirtymän tueksi”, Jarkko Hartikainen kertoo. 

Lisätietoja:

Norelco Oy, Jarkko Hartikainen, +358 50 525 5313 tai jarkko.hartikainen@norelco.fi