Asiakastarina | Norelco on luotettava kumppani Tampereen raitiotiehankkeessa
FI EN

8.3.2023 | Asiakastarina

Norelco on ollut luotettava kumppani Tampereen raitiotiehankkeessa

Suomen suurin raideinfran parissa toimiva rakentaja ja kunnossapitäjä NRC Group Finland rakentaa Tampereelle raitiotietä osana Raitiotieallianssia. Rakentaminen on pitkäaikainen urakka, ja Norelco on projektissa tärkeä yhteistyökumppani. Tekniset järjestelmät kuten raitiotien ajojohtimet, vaihteiden ohjaus ja liikennevalojen toiminta ovat hankkeessa NRC Groupin vastuulla.

– Olemme urakan eri vaiheissa tilanneet Norelcolta muun muassa vaihteenlämmityskeskuksia, pysäkkikeskuksia sekä syöttöasemiin liittyviä syöttöpiste- ja paluuvirtakoteloita, kertoo Raitiotieallianssin teknisten järjestelmien rakentamisesta vastaava Tero Heino NRC Groupilta.

Heino on työskennellyt jättimäisen projektin parissa viimeiset 5-6 vuotta. Toisen vaiheen on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä, ja yhteistyö Norelcon kanssa hankkeen parissa jatkuu edelleen.

NRC Groupin ja Norelcon välinen yhteistyö on kaikkiaan kestänyt jo kymmenkunta vuotta. Norelcolta on tilattu voimavirtakeskuksiin liittyviä tuotteita räätälöityinä malleina NRC:n tarpeisiin. 

– Pitkän yhteistyön edellytyksenä on ollut se, että hinnat ovat kilpailukykyiset ja laatu vastaa odotuksia. Nämä edellytykset Norelco on täyttänyt, Heino kertoo.

Haasteitakin on matkalla ollut, mutta niin pienistä kuin isoistakin ongelmista on selvitty yhdessä. Jos keskuksiin on tullut vikoja tai komponentit ovat olleet rikkinäisiä, on tilanne aina saatu korjattua ja toimivat tuotteet tilalle.

Heino kiittelee etenkin toimivaa keskusteluyhteyttä Norelcon kanssa.

– Yhdessä keskustelemalla olemme löytäneet parhaat ratkaisut siihen, mitä kulloinkin tarvitaan. 

Heino kertoo olevansa Norelcon kanssa tekemisissä tuotteiden hankinta- ja valmistusvaiheessa jopa useita kertoja viikossa. 

– Yhteistyö on ollut miellyttävää, sillä ihmiset ovat Norelcolla mukavia ja ystävällisiä ja heitä on helppo lähestyä.

– Norelco on luotettava kumppani. Se mitä sovitaan, myös pitää, Tero Heino jatkaa.

Tero Heino
NRC Group Finland Oy